Kerntalentanalyse

Sta jij voor een belangrijke keuze? Overweeg je verandering omdat je het gevoel hebt dat er méér in jou zit maar weet je nog niet goed wat? 

Wat is een kerntalentenanalyse?

Een leuke, snelle en uiterst waardevolle manier om erachter te komen wat jou écht drijft, waar je natuurlijke ontwikkelingspotentieel ligt en wat je levenslang graag zult doen!

Er zijn 23 kerntalenten. De combinatie van jouw sterke, halve en kleine kertalenten geven jouw unieke en levenslang bruikbare Coretalents-profiel weer: het ideale instrument om nu keuzes te maken waar je over 25 jaar nog blij mee bent!

Eerst vul je een online vragenlijst is die teruggaat naar spelletjes, hobby’s, activiteiten en bezigheden tijdens jouw kindertijd.

Erna zitten wij samen om deze vragenlijst te overlopen én te checken! 

Daarna leg ik jou uit wat dit voor jou betekent als volwassene en hoe je hier concreet mee aan de slag kunt gaan voor levenslange positieve keuzes die volledig bij jou passen!

Afhankelijk van je vraag (gaat die over studiekeuze of loopbaanvragen?) maken we de aangepaste oefeningen: in welke richting ga je jezelf volledig kunnen uitleven? Waar liggen er valkuilen en hoe kunnen we deze al op voorhand tackelen? Je krijgt alle gouden tools om jezelf helemaal te ontplooien en waar te maken. Ook bezorg ik je sowieso een levenslang geldig verslag

Aangezien er 23 kerntalenten zijn, en je die allemaal sterk, half of klein kunt hebben met alle verschillende mogelijkheden tussenin betekent dit dat er 94 miljard verschillende combinaties bestaan. 94 miljard verschillende persoonlijkheidsprofielen, waarvan het jouwe dus absoluut uniek is!

Kerntalenten liggen vast van bij je geboorte en komen tot uiting in de kindertijd: het zit in je DNA en is dus even onveranderlijk als de kleur van je ogen! Jammer genoeg zie je je kerntalenten niet even gemakkelijk in de spiegel als de kleur van je ogen, als ervaren analist help ik je graag om deze bloot te leggen.

Tijdens de puberteit beginnen je hormonen huis te houden en word je gevoeliger voor sociale factoren, maar wat jij als kind graag deed verandert nooit meer: dit vormt de blauwdruk van je persoonlijkheid en die blijft levenslang geldig, of je nu 8, 18 of 88 bent!

Door terug te gaan naar het “onbevangen” kind, nog voor de hormonen en sociale wenselijkheid van de puberteit, krijgen we toegang tot de Kern en het intrinsiek plezier van toen.

Een kerntalentenanalyse brengt je karakter (persoonlijkheid of ‘zijn’), én je talenten (potentieel of ‘zullen kunnen mits opleiding en/of oefening’), én je motivatie (goesting, of ‘willen, zomaar uit jezelf’) in kaart op een uiterst gedetailleerd en genuanceerd niveau.

Een kerntalentenanalyse brengt je karakter én je talenten én je motivatie in kaart op een uiterst gedetailleerd en genuanceerd niveau.

Geen types en geen hokjes waar je maar voor een stukje in past. Wel een heel precies en compleet zicht op wie je BENT én KUNT WORDEN én WILT worden.

Geen types en geen hokjes waar je maar voor een stukje in past.

Wel een heel precies en compleet zicht op wie je BENT én KUNT WORDEN én WILT worden.

Achtergrond van de kerntalentenanalyse

De Coretalents-methode werd ontwikkeld door Danielle Krekels tijdens de jaren ’90. Doorheen duizenden selectie-interviews viel het haar op dat de zin “Dat deed ik als kind ook al graag” ontzettend vaak terugkwam.

Na 30 jaar finetunen en dubbelchecken op ingenieurs en wetenschappers ontdekte ze alle verbanden tussen jouw speelgoed in de kindertijd met wat je graag doet en waar je energie van krijgt als volwassene. Ze hield systematisch bij wie graag waarmee speelde en ontwikkelde zo de Coretalents-methode!

De vragenlijst is wetenschappelijk gevalideerd en behaalde een enorme score (Cronbach’s alfa 0.84). Dit is evenveel als de big-five oftewel de meest gebruikte persoonlijkheidstest ter wereld, en heel wat meer dan alle andere bekende testjes!

Hoelang duurt een kerntalentenanalyse?

Online vragenlijst: 30 minuten

Kerntalentenanalyse: 2 uur

Vraag hier jouw kennismakingsgesprek aan

Wouter Sterkendries Pentricore

Waarover wil je een gesprek?

10 + 1 =